Shelby eredeti szöveg

Shelbyt tudatosan a tenyésztésre felkészülve választottam ki, fontos volt a jó vérvonal, az egészséges, kiváló szülők, és az igényes tenyésztő. S mivel a szívem a színes border collie-k felé húzott, Shelby szerelem volt első látásra.

Oldalakat tudnék teleírni róla, mivel hamar kiderült, hogy nem csak a külleme, a jelleme is imádnivaló. Mindig kedves, imádja az embereket, gyerekekkel türelmes, sohasem agresszív, más állatokkal barátságos, érdeklődő, s ha teheti, kerüli a konfliktust. Ha kell, megvédi magát, de nem kezdeményezi a balhét.

2 kislányommal is imádják egymást, sokat játszanak, óvatos velük, mindig hagyja, hogy dögönyözzék, és ha megunja a társaságot, finoman elvonul egy nyugodt helyre.

2 cicánk is van, az egyik már itt volt, mikor Shelby hozzánk került. A hebrencs kiskutya eleinte Gubanc idegeire ment, s bár nem lettek összebújós puszipajtások, azért hamar kialakult köztük egy nyugodt, harmonikus kapcsolat, amelyben mindketten tiszeletben tartják a másikat. Második cicánk, Szőlő akkor érkezett, mikor Shelby elmúlt 1 éves, s a két "kölyök" szinte azonnal megtalálta a közös hangot. Köztük más kapcsolat van, sokszor játszanak egymással, játékosan civakodnak a kedvenc fekhelyért, vagy épp mindketten belefekszenek.

Mint minden border collie-nak, neki is hatalmas a mozgásigénye, de türelmesen kivárja, míg játékra/munkára kerül sor. Szinte mindenhova magunkkal visszük, sokat kirándulunk, utazáskor mindig jön velünk, így volt már kajaktúrán, tengerparti nyaraláson, síelős-szánkózós-korcsolyázós programon, minden helyzetben megállja a helyét.

A kutyasportok közül legjobban labdázni szeret, de többször próbáltuk a terelést, amit fajtájához híven nagy élvezettel, és ügyesen csinált, így a későbbiekben ezzel komolyabban is szeretnénk foglalkozni.